Saxo Bank hoofdsponsor van Formule 1-team Lotus

04 februari 2014 911

Saxo Bank betreedt na de wielerwereld in 2008 nu ook het professionele racecircuit. Komend jaar zal de Deense beleggingsbank één van de hoofdsponsoren worden van Formule 1-team Lotus.

Financiële opsteker

Afgelopen week tekenden Saxo Bank en Lotus een contract dat beide partijen voor een jaar aan elkaar verbindt. Voor het Britse F1-team betekent dit een financiële opsteker in het licht van lopende betalingsproblemen. Ondanks de geldzorgen wist Lotus wel hoge klasseringen te behalen. Saxo wil via het sponsorcontract naamsbekendheid genereren in de F1-wereld en bovendien klanten uit het circuit aan zich binden. Saxo Bank geeft aan dat ze het nieuwe Formele 1 sponsorcontract in de loop van de tijd nader zullen evalueren. 

Saxo Bank sporsor Lotus formule 1

Wielersport

Naast Lotus is Saxo ook sponsor van de Russische wielerploeg Team Tinkoff-Saxo, waar tweemalig Tour-winnaar Alberto Contador onder contract staat.

Deens Formule 1 talent

Door het vastleggen van de beleggingsbank uit Kopenhagen hoopt Lotus binnenkort ook de Deense coureur Marco Sørensen aan zich te binden. Het 23-jarige talent stond al op de nominatie om de nieuwe testcoureur te worden en lijkt nu definitief de overstap te maken. Met de kapitaalinjectie van Saxo Bank is de overgang weer een stap dichterbij.

Nieuws

×

Meer nieuws over