Santander verkoopt vastgoedtak voor 664 miljoen

06 januari 2014 Banken.nk

De grootste bank van Spanje, Banco Santander, heeft zijn vastgoedtak Altamira verkocht aan Apollo Global Management. Door de transactie krijgt de Amerikaanse investeerder, die €664 miljoen betaalt voor de business unit, 85% van Altamira’s aandelen in handen. 

Als gevolg van de crisis besloot Banco Santander om een groot gedeelte zijn ‘probleemvastgoed’ onder te brengen in een aparte tak, genaamd Altamira. Apollo beheert het vastgoed in ruil voor een vergoeding, waaronder het managen van de financiële transacties, het opeisen van schulden op onbetaalde hypotheekleningen en het regelen van executieverkopen.

Banco Santander verkoopt vastgoedtak

Ondanks de beheerconstructie met de Amerikanen besloot Santander vorig jaar om de bank in de etalage te zetten. Apollo, dat al reeds zeer actief is in Spanje, besloot toe te slaan. Na de overname blijft Altamira het vastgoed van de bank beheren – het vastgoed en de leningen blijven op de balans van Banco Santander staan.

Boekwinst

In een persbericht laat Banco Santander weten dat de transactie een boekwinst van €550 miljoen oplevert, wat neerkomt op €385 miljoen na belastingen.

Nieuws

×

Meer nieuws over