Duitse mobiele bank N26 betreedt 17 EU-landen

16 december 2016 929

Mobiele internetbank N26 heeft aangekondigd zijn activiteiten uit te breiden naar 17 Europese landen, waaronder Nederland. Het Duitse FinTech-bedrijf heeft zijn app om die reden vertaald naar het Frans, Spaans en Italiaans. Hiervoor was deze alleen beschikbaar in het Duits en in het Engels.

N26 is een Duitse bank gevestigd in Berlijn die zonder filialen opereert. Een aantal maanden terug kreeg N26 een bankvergunning in Duitsland, waarmee de bank – die zijn diensten alleen aanbiedt via een mobiele app – toegang heeft tot de complete Europese markt. De bank laat er geen gras over groeien en sinds begin december is zijn app beschikbaar gemaakt in zeventien Europese landen*. De bank bood hiervoor zijn diensten alleen aan in Duitsland en Oostenrijk, en organiseerde pilots in Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Slowakije en Spanje in december 2015. Ook Nederlanders kunnen vanaf 6 december gebruikmaken van de mobiele bancaire dienstverlening van N26.

N26

N26 heeft de ambitie om de eerste echte Pan-Europese mobiele bank te worden. Valentin Stalf, oprichter en CEO van N26, vertelt: “Het Europese bereik geeft ons de schaal om de retail bankensector verder te verstoren en om volledig te profiteren van de schaalbare en kostenefficiënte systemen die we de afgelopen jaren hebben gebouwd.”

N26 belooft nieuwe klanten dat zij zich in 8 minuten kunnen aanmelden voor een bankrekening, dat overboekingen direct op de rekening van de ontvanger staan en dat zij realtime notificaties ontvangen wanneer er bepaalde betalingen zijn af- of bijgeschreven. Bovendien heeft de app een aantal features die gebruikers helpen met het budgetteren van hun uitgaven. Met zijn vernieuwende diensten had de bank naar eigen zeggen ten tijde van de lancering in 15 nieuwe landen al meer dan 200.000 klanten in acht Europese landen.

Om de uitbreiding naar de nieuwe Europese markten mogelijk te maken heeft de bank zijn app, website, video identificatieprocessen en klantenservice onder handen genomen en beschikbaar gemaakt in het Frans, Spaans en Italiaans, naast de bestaande versies in het Duits en Engels. N26 ontwikkelt niet al zijn producten zelf maar werkt samen met een verzameling van andere FinTechs om zijn app met nieuwe diensten uit te breiden. Zo biedt de bank nu al diensten aan van TransferWise en is N26 bezig met het integreren van diensten van onder meer Robinhood, FinanceFox, Vaamo, Raisin, Nutmeg, Auxmoney, Clark, LendingClub en Amazon.

Het bedrijf zegt zich er volledig voor in te zetten om zijn aanbod uit te breiden met spaarrekeningen, investeringsdiensten, kredieten en verzekeringen direct via de app en belooft onder meer te zullen komen met innovaties op het gebied van realtime krediet en AI-security.

* De complete lijst met landen waar N26 beschikbaar is: België, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje.

Nieuws

×