ABN AMRO en Rabobank beste websites bankensector

03 september 2013 909

ABN AMRO heeft de beste website van de bankensector. De website van ABN AMRO wordt gevolgd door het onlineplatform van de Rabobank en De Hypotheker. Dit blijkt uit een online benchmark van onderzoeksbureau WUA! De winnaar van vorig jaar, ASN Bank, eindigt dit jaar op de negende plaats.

WUA! onderzocht het afgelopen jaar de kwaliteit van duizenden websites, waaronder de websites van banken, energiebedrijven, retailers en telecombedrijven. De 100 sites met de hoogste gemiddelde beoordeling zijn opgenomen in de ‘WUA! Top 100 websites’ ranking.

ABN AMRO mag zich met een score van 7,2 de eigenaar van de beste website in de bancaire sector noemen. Vorig jaar stond de bank op de derde plaats met een score van 7,1. In 2011 eindigde Abnamro.nl met een 6,9 nog als vierde.

De Rabobank had in 2012 de vierde website in de branche met een eindscore van 6,8. Nu is 7,1 goed voor de tweede plaats. Ook De Hypotheker krijgt een gemiddelde beoordeling van 7,1. Een overzicht van de negen websites van banken opgenomen in de ‘WUA! Top 100 websites’:

WUA - Beste Websites Bankensector

De top 5 posities van de algehele ranking worden ingenomen door Bol.com, Belvilla.nl, KLM.nl, Zalando.nl en HotelSpecials.nl. De top 100 wordt gedomineerd door retailers en online reisbureaus.

Nieuws

×

Meer nieuws over