Nout Wellink voorzitter Commissie Publiek Belang PwC

02 juli 2013 Consultancy.nl

Nout Wellink, oud-president De Nederlandsche Bank, is door PwC benoemd tot voorzitter van haar ‘Commissie Publiek Belang’ (CPB). Wellink vervult de rol sinds 1 juli. Van hem wordt verwacht dat hij leiding geeft aan de CPB leden en kritisch meekijkt bij vraagstukken op het gebied van strategie, risicomanagement, beloningsbeleid en naleving van de Code.

Commissie Publiek Belang

Een ‘Commissie Publiek Belang’ ziet toe op de manier waarop accountantsorganisaties het publiek belang waarborgen. De instelling van de commissie volgt uit de ondertekening van de Code Accountantsorganisaties.

CPB van PwC

Naast Nout Wellink bestaat de CPB van het Big 4 kantoor verder uit de externe leden Yvonne van Rooy (voormalig Tweede Kamer lid), Frits Oldenburg en Cees van Rijn (voormalig CFO Nutreco).“Ik ben verheugd met een Commissie Publiek Belang met deze samenstelling. Alle leden beschikken over een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Zij zijn daardoor uitstekend in staat toe te zien op het waarborgen van het publieke belang binnen onze organisatie. Ik zie dan ook uit naar de samenwerking met hen” zegt Peter van Mierlo, sinds 1 juli de topman van het accountants- en adviesbureau.

PwC - Nout Wellink

Over Nout Wellink

Nout Wellink was van 1997 tot 2011 President van De Nederlandsche Bank. Op dit moment is hij voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Leiden, Voorzitter Raad van Toezicht Centraal Bureau voor Genealogie en Non-executive Director Bank of China. In 2011 werd Wellink benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor de bijzondere prestaties die hij als president van DNB heeft verricht.

Nieuws

×