ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Klik hier voor het profiel van ABN Amro: vacatures, events en overige informatie.

Banken Nieuws

 • Jaarcijfers: Welten consolideert omzet in 2013

  Welten heeft een positief bedrijfsresultaat behaald over 2013. Ondanks een daling van de omzet van 2% boekte de opleiding en organisatieontwikkeling specialist een positief bedrijfsresultaat van €1,4 miljoen »

 • BNP Paribas Cardif scoort met woonlastenpropositie

  De performance van BNP Paribas Cardif wordt door financieel adviseurs in 2013 wederom hoger gewaardeerd dan in voorgaande jaren. Op vrijwel alle gebieden laat BNP Paribas Cardif een verbetering zien »

ABN Amro Nieuws

 • ABN: Tech bedrijven moeten handelen als tech nomaden

  De Nederlandse TMT-sector wereldwijd geen rol van betekenis. De oeroude Nederlandse handelsgeest biedt echter wel potentieel voor start-ups. ABN AMRO zet daarom extra in op 'tech-nomaden' »

 • ABN AMRO strijdt tegen phishing praktijken

  ABN AMRO bestrijdt phishing door een eigen e-mail keurmerk in te voeren. Het keurmerk moet het aantal fraudegevallen terugdringen en klanten duidelijkheid bieden over de authenticiteit van bankcommunicatie »