ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • AFM: 60% consumenten sluit hypotheek af via adviseur

  De zelfstandig hypotheekadviseur is in 2015 het belangrijkste kanaal gebleken voor hypotheekadvies. Dat blijkt uit de AFM Consumentenmonitor, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau GfK »

 • NVB: Nationale bankenbelasting niet meer nodig

  De NVB is van mening dat de nationale bankenbelasting geleidelijk dient te worden afgeschaft. De belasting is niet langer nodig omdat het Europese bail-in raamwerk en resolutiefonds de extra zekerheid overbodig maken »

ABN Amro Nieuws

 • ABN AMRO: Geldzaken in een peer-to-peer society

  Céline Pessers geeft haar visie op geldzaken in een peer-to-peer society. "Vijf jaar geleden vroegen ze de naam van een contactpersoon bij de bank, nu vragen ze welk peer-to-peer lending platform het beste aansluit" »

 • ABN AMRO verwacht afname groeitempo woningverkopen

  Het aantal woningverkopen zal de komende jaren minder hard stijgen dan in 2015. En de stijging van de huizenprijzen zal in 2016 net zo hoog zijn als in 2015. Dat verwacht het Economisch Bureau van ABN AMRO »