ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • Van Lanschot brengt app voor vermogensbeheer uit

  Met de Van Lanschot Vermogensbeheer App, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, kunnen klanten van de private bank hun vermogensbeheer-portefeuille volgen en op de hoogte blijven van actuele marktontwikkelingen »

 • Rabobank introduceert inloggen met vingerafdruk

  Vanaf september kunnen klanten van Rabobank inloggen of betalen via internetbankieren op hun iPhone of iPad door middel van hun vingerafdruk. Wanneer de Android-app deze update krijgt is nog niet bekend »

ABN Amro Nieuws

 • Nettowinst ABN AMRO Q2 2016 10% hoger dan in 2015

  ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal van 2016 een onderliggende nettowinst geboekt van €662 miljoen. Dat is 10% hoger dan de onderliggende nettowinst die de bank in Q2 2015 rapporteerde »

 • Jurgen Stegmann treedt toe tot RvC van ABN AMRO

  ABN AMRO heeft tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAvA) gestemd over de voordracht van Jurgen Stegmann als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO »