ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • Laagste hypotheekrente meestal in juni

  Nederlanders kunnen in de maand juni het beste een huis kopen, hun hypotheek oversluiten of hun rentevaste periode verlengen. In het begin van de zomer blijkt de hypotheekrente namelijk vaak het laagst »

 • Van Lanschot lanceert doelbeleggen met Evi

  Van Lanschot heeft zijn online coach Evi uitgerust met een nieuwe dienstverlening. Met de introductie van Evi Doelbeleggen kunnen klanten persoonlijke doelen toekennen aan hun door Evi beheerde beleggingen »

ABN Amro Nieuws

 • ABN AMRO goede tweede tijdens Audit Innovation Awards

  ABN AMRO greep net mis bij de uitreiking van de Internal Audit Innovation Award van 2016. De grootbank moest het na een spannende nek-aan-nek race net aan afleggen tegen het Strategisch Alignment Onderzoek van VGZ »

 • Aantal woningverkopen neemt pas in 2018 af

  Na een groei van het aantal woningverkopen met 20% in 2016, verwacht het Economisch Bureau van ABN AMRO in 2017 nog een lichte stijging van 5%. Pas in het jaar daarna neemt het aantal woningverkopen weer af »