ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • ING wint Contact Center Customer Experience Award

  ING is tijdens de Nationale Contact Center Awards uitreiking tot winnaar uitgeroepen in de categorie Customer Experience. De jury geeft naast de zes winnaars een eervolle vermelding aan Knab »

 • Triodos eerste Nederlandse bank met B Corp certificaat

  Triodos Bank is de eerste bank in Nederland met het B Corp certificaat. B Corp voldoen aan strenge sociaal maatschappelijke criteria en onderscheiden zich op het gebied van milieu-impact, transparantie en corporate governance »

ABN Amro Nieuws

 • MoneYou introduceert Hypotheek Track & Trace service

  Online hypotheekverstrekker MoneYou introduceert de ‘Hypotheek Track & Trace service’. Klanten kunnen voortaan met deze service van dag tot dag volgen wat de status van de hypotheek is. Dat maakte MoneYou bekend  »

 • Commissaris ABN AMRO Peter Wakkie treedt af

  De maatschappelijke verontwaardiging - die is ontstaan na de bekendmaking van de loonsverhoging van €100.000 - leidt nu tot het aftreden van commissaris Peter Wakkie »