ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • Belegger Arctic Blue Capital wint The AIF Factor

  Arctic Blue Capital heeft The AIF Factor gewonnen, een verkiezing die georganiseerd word door ABN AMRO Clearing. Dit grondstoffenfonds (een commodity trading advisor) eindigde met afstand op de eerste plaats »

 • Particulieren stappen weer massaal in aandelen

  Particuliere beleggers stappen weer in aandelen. Gelokt door de rendementen en lage rentes op de spaarrekening keren beleggers weer terug naar de beurs. Kennelijk zien ook particulieren nu geen ander alternatief voor sparen »

ABN Amro Nieuws

 • ING en ABN AMRO stijgen in lijst favoriete werkgevers

  ING en ABN AMRO stijgen in de ranking van favoriete werkgevers. ING stijgt naar plek 7 en ABN AMRO stijgt naar 17. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 15.000 respondenten »

 • VMBO scholier geeft ABN AMRO waardevol advies

  Jongeren uitnodigen mee te denken bij ontwikkelen van nieuwe producten/diensten. Zichtbaar zijn op plaatsen waar jongeren zijn (festivals, scholen etcetera). Contactloos betalen met het hoesje van je smartphone »