ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • Hackerscollectief eist bitcoins van Griekse banken

  Armada Collective, de groep hackers die afgelopen donderdag het internetbankier-systeem van drie Griekse banken kortstondig platlegde, geeft de banken tot maandag om een onbekend bedrag aan bitcoins over te maken»

 • Rabobank: Financiering gaat verder dan bancair krediet

  De trend dat bancaire financiering wordt ‘gestapeld’ met aanvullende financiering is onomkeerbaar. Rabobank ondersteunt ondernemers in het vinden van een passende financiering, of dat nu een bancaire lening is of een stapelfinanciering »

ABN Amro Nieuws

 • ING en ABN AMRO meeste M&A Award nominaties

  Net als bij de editie van vorig jaar heeft ING opnieuw de meeste nominaties – 8 stuks – op zijn naam staan voor de M&A Awards 2015. ABN AMRO en Rabobank zijn daarna de banken met de meest nominaties »

 • Openingskoers ABN AMRO vastgesteld op €17,75

  De prijs van de aandelen van ABN AMRO is bij de beursgang vastgesteld op €17,75 per aandeel. In totaal komen vandaag 188 miljoen aandelen op de markt waardoor de waarde van de eerste beursgang uitkomt op €3,3 miljard »