ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Klik hier voor het profiel van ABN Amro: vacatures, events en overige informatie.

Banken Nieuws

 • Nederlanders weten weinig over hypotheekjargon

  Ruim 40% van de Nederlanders die wel eens een hypotheek heeft afgesloten, is niet of slecht bekend met hypotheektermen en -vormen. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker »

 • Laatste klant Friesland Bank stapt over naar Rabobank

  In juni werd nog gemeld dat een paar honderd klanten van Friesland Bank weigerden om over te stappen naar Rabobank of een andere bank. Nu een paar maanden later is ook de overstap van de laatste klant een feit »

ABN Amro Nieuws

 • Interview met Andius Teijgeler van ABN AMRO

  Banken.nl in gesprek met Andius Teijgeler, hoofd communicatie en duurzaamheid bij ABN AMRO, over de dialoog met de samenleving, de huidige rol van de media en over het thema duurzaamheid »

 • Banken oneens met veehouderij rapport Wakker Dier

  Wakker Dier heeft onderzoek gedaan naar financiering in de veehouderij. Banken hanteren, volgens Wakker Dier, beleid dat niet toereikend is om dierenwelzijn te garanderen. Banken ageren tegen het onderzoek.