ABN AMRO introduceert online inzicht in pensioenopbouw

19 november 2013 Banken.nl

ABN AMRO biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om zelf tijdig te controleren of de pensioenopbouw verloopt zoals verwacht. De bank introduceert de online Pensioencheck, die inzicht biedt in het opgebouwde pensioen. Als de gewenste pensioenopbouw lager is dan verwacht, kan daar op worden ingespeeld.

ABN AMRO - Pensioencheck

Onduidelijkheden wegnemen

ABN AMRO probeert met de Pensioencheck mogelijke onduidelijkheden over het pensioen weg te nemen. Uit eigen periodiek klantonderzoek van de bank blijkt dat de zorgen omtrent pensioenen sterk toenemen. Waar in juni nog maar 38% van de klanten aangaf zich zorgen over dit thema te maken is dat nu 48%. Daarmee is het pensioen het financiële onderwerp waar klanten het meest ongerust over zijn. Een aanzienlijk deel van de Nederlanders (69%) is bovendien niet op de hoogte van hun pensioeninkomen.

Inzicht verschaffen

De klant beantwoordt zeven vragen, waarna een indicatie van de pensioenopbouw volgt en blijkt of dit strookt met de gewenste opbouw. Daarnaast wordt uit de Pensioencheck duidelijk welk bedrag er extra nodig is om tot de gewenste opbouw te komen. Arno IJssels, directeur Marketing Particulieren van ABN AMRO: “Gemak, snelheid en de individuele klantwens staan centraal bij de Pensioencheck. De klant krijgt de mogelijkheid om voor zichzelf een acceptabele norm van inkomen na pensionering te bepalen.”

Banken Nieuws

 • Kassabonplatform Tomirrow start pilot met Kijkshop

  Digitaal kassabonplatform Tomirrow is begin deze week een pilot gestart met winkelketen Kijkshop. Bij succes heeft de winkelketen de intentie om de oplossing later dit jaar uit te rollen naar alle vestigingen in het land »

 • SNS: Ouders maken zich zorgen om studiekosten kind

  Veel ouders (34%) verwachten dat ze straks de studiekosten van hun kind niet meer kunnen betalen. Uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van SNS blijkt dat ze massaal aan het sparen zijn geslagen »

ABN Amro Nieuws

 • ABN AMRO partner Slimste Binnenstad van Nederland

  ABN AMRO is partner van de verkiezing waaruit zal blijken welke binnenstad de beste visie en de beste plannen heeft om beschikbare data te gebruiken voor het optimaliseren van de leefbaarheid van de stad »

 • ABN AMRO kantoren en datacenters over op windenergie

  ABN AMRO heeft een meerjarig contract met Eneco getekend om de komende jaren stroom af te nemen voor al zijn kantoren en datacenters. Het betreft energie die uitsluitend afkomstig is van windparken uit Nederland »